Mark Minasi's Reader Forum
Mark Minasi's Reader Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Members | Search | FAQ | Minasi Forum RSS Feed
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 HALP! Questions on Windows and Windows Server
 Windows Vista
 Getting "SKU is not found" error.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Isaac
Here To Stay

USA
209 Posts
Status: offline

Posted - 08/20/2008 :  8:51:32 PM  Show Profile  Reply with Quote
I am getting the following error when trying to activate the workstations:
Error code 0xC004F069
The Software Licensing Service reported that the product SKU is not found.



http://img169.imageshack.us/my.php?image=skunotfounderrorgu1.jpg

I have to note that the error code does not match the description from the Microsoft website.

But, once I join it to the domain, the workstation activates immediately by itself. Now it begs the question, MUST I join every workstation to the domain in order to activate them?
We have about 1200 workstations spread over 30 different locations and only 200 of them in the domain (local politics). Can somebody suggest me a workaround please?


OS:Vista SP1
Workstations sysprep-ed
Using KMS server on server 2003
Upgrading from XP (did not test with custom-clean upgrade)


Thank you
Isaac




Edited by - Isaac on 08/20/2008 9:24:53 PM

don2007
Honorable But Hopeless Addict

2142 Posts
Status: offline

Posted - 08/20/2008 :  10:37:37 PM  Show Profile  Reply with Quote
http://support.microsoft.com/kb/938450

If at first you donít succeed, skydiving is not for you.
Go to Top of Page

Isaac
Here To Stay

USA
209 Posts
Status: offline

Posted - 08/21/2008 :  12:24:15 AM  Show Profile  Reply with Quote
Thanx Don,

That is the first place i checked for the error. That is why i noted that the error does not match the description on MS website.


Error code 0xC004F066
Symptom
When you try to use a MAK or a KMS client to activate one or more computers, you may receive the following error message:
0xC004F066
The Software Licensing Service reported that the product SKU is not found.
Cause
This issue may occur if volume media is used with a non-volume key.
Workaround
Match the product key to the operating system edition. Contact the PA Call Center for more information.


Error code 0xC004F069
Symptom
When you try to use a KMS client to activate one or more computers, you may receive the following error message:
0xC004F069
The Software Licensing Service reported that the computer could not be activated. The Key Management Service (KMS) determined that the request timestamp is invalid.


The above problem happens in 45-50 % of the time. Some of the workstations do not require joining to the domain.
Since I am using KMS server at the site, I am not using any keys when upgrading the workstations as per MS papers.
I am upgrading using Vista Business with SP1 disk, but we were provided with the KMS host key an year ago, back then there was not SP1.
Could it be the problem ?

Edited by - Isaac on 08/21/2008 12:29:29 AM
Go to Top of Page

Douggg
Major Contributor

988 Posts
Status: offline

Posted - 08/21/2008 :  01:18:13 AM  Show Profile  Reply with Quote
Curious, are the system times for the machines the same or close?
Go to Top of Page

Isaac
Here To Stay

USA
209 Posts
Status: offline

Posted - 08/21/2008 :  2:07:27 PM  Show Profile  Reply with Quote
Douggg, you hit the jackpot.

The system time was set correct on the Vista itself but, I checked the BIOS on the troubling workstations and guess what? BIOS was 2 days ahead, a technician changed them for an unknown reason.


Thanks alot guys.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Mark Minasi's Reader Forum © 2002-2011 Mark Minasi Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000